Muziek was en is een constante in het leven van Ann. Van kindsbeen af speelde ze viool en piano, ging ze naar concerten. Tijdens de middelbare schooltijd in Sint-Lukas te Brussel koos ze voor de richting Beeldende Kunsten. Ze ging graag musea en tentoonstellingen bezoeken. Er was de invloed van de school, van de vioolleraar, contact met de vioolbouwer. Een keuze maken in het hoger onderwijs tussen de richting beeld of de richting muziek was moeilijk. De opleiding vioolbouw leek een mooi huwelijk tussen beide werelden.

 

In 1986 werd Ann, na een ingangsproef, toegelaten tot de driejarige opleiding vioolbouw aan The Welsh College of Musical Instrument Making and Repair (Verenigd Koninkrijk).

Na het behalen van het diploma vioolbouwer en -hersteller ging Ann aan het werk in het vioolbouwatelier van Pascal Gilis te Brussel.

Door gezinsuitbreiding werd de vioolbouw dan een tijdje op passief gezet. Ondertussen behaalde Ann een onderwijsdiploma en werkte ze enkele jaren in het onderwijs. Aan het Conservatorium van Gent kon Ann in het atelier vioolbouw haar eigen ervaringen weer opfrissen.

 

In februari 2004 opende ze haar vioolbouwatelier in Opwijk.

Ann werkt geregeld samen met collega’s uit het buitenland. Met Jens Stenz uit Aarhus en Noémie Viaud uit Risskov (Denemarken) wordt geregeld know-how uitgewisseld. Ook bij Lise Jorgensen (†) uit Kopenhagen volgde Ann een stage. Verschillende stages en masterclasses in Frankrijk droegen bij tot meer inzicht en professionaliteit. Tot vandaag blijft Ann zich bijscholen tijdens stages en contacten met collega’s.